Beleid voor terugbetalen en terugsturen

Algemeen

Je mag tot 14 dagen na je aankoop aangeven dat je af wil zien van je aankoop, daarna kunnen we je je geld niet meer teruggeven.

Om in aanmerking te komen voor het terugstorten van je aankoopbedrag moet je bij ons aangekocht product ongebruikt en nog in dezelfde staat zijn als waarin wij het hebben geleverd. Cadeaubonnen komen niet in aanmerking voor het teruggeven van je aankoopbedrag.

Teruggave van je aankoopbedrag

Om af te zien van je aankoop en in aanmerking te komen voor de teruggave van je aankoopbedrag dien je contact met ons op nemen door een e-mail te sturen naar info@studioginart.nl. Wij geven daarna bij je aan hoe en waar je je aangekocht product naartoe dient te retourneren. Nadat we je teruggestuurde product van je hebben ontvangen beoordelen we de conditie hiervan. We kijken of het product er nog net zo uit ziet als hoe we het je toegestuurd hebben. Daarna geven we bij je aan of je in aanmerking komt voor teruggave van je aankoopbedrag.

Wanner je in aanmerking komt zullen we je dit laten weten en storten we zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen 14 dagen, het geld terug op de rekening waarmee je aankoop betaald was.

Omruilen in verband met schade door transport

We vervangen alleen producten wanneer deze bij ontvangst beschadigd door jou ontvangen zijn. Neem hiervoor contact met ons op via info@studioginart.nl. Om te beoordelen of de schade bij het transport is ontstaan hebben we een foto van de verpakking waarin het product is verstuurd nodig, alsmede een foto van het product in de verpakking.

Terugsturen

Wanneer je in aanmerking komt voor teruggave van je aankoopbedrag en/of omruilen in verband met schade door transport dien je het product terug te sturen naar Studio Ginart, Brink van Kruimeltje 14, 2641 BX, Pijnacker.

De kosten voor het retourneren komen voor rekening van de klant. Wanneer het product geretourneerd is en blijkt dat de schade of andere tekortkoming redelijkerwijs de verantwoordelijkheid van ons is zullen wij de kosten voor het retourneren vergoeden.

Klachtenprocedure

Ben je niet tevreden over je product of onze service? Dan kun je een klacht indienen. Dat kan door in een e-mail aan info@studioginart.nl helder uiteen te zetten wat de aard van de klacht is. Wij zullen binnen 7 dagen op je klacht reageren en je laten weten of je in aanmerking komt voor een vorm van compensatie.

Hulp nodig?

Heb je vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen per e-mail (info@studioginart.nl) of telefonisch op 06-23090098 (ma-vr tussen 9:00 en 13:30).